Bračni par Paulo Gabriel da Silva Barros (31) i Katyucia Lie Hoshino (21) iz Brazila upisani su u Guinnessovu knjigu rekorda kao najniži bračni par na svijetu.

Paulo je “visok” 90,28 centimetara, Katyucia 91,13 centimetara, a zajedno su visoki 181,41 centimetar. Par koji se upoznao 2006. godine, vjenčao se ovog mjeseca.

Paulo, državni službenik lokalne samouprave, i Katyucia, vlasnica kozmetičkg salona, kažu kako svakodnevno privlače pažnju svojom visinom, ali da im ljubav koju osjećaju jedno prema drugom daje snagu.

Paulo nije mogao samostalno hodati do 21. godine, pa je koristio trocikl, da bi 2008. godine prohodao uz ugradnju ortopedskih čizama. Danas vozi posebno dizajniran automobil, a u svom kraju poznat je kao “Paulinho Gigante”, prenosi Anadolija.

– Sretni smo što smo ušli u Guinnessovu knjigu rekorda. Vjerujemo da ovako možemo ohrabriti ljude da ne gledaju fizičke razlike u drugima i da znaju da se svi trebaju tretirati jednako. Mi jesmo niski, ali imamo velika srca koja imaju dovoljno ljubavi za sve. Pred nama su izazovi, i zajedno ćemo ih rješavati – poručio je Paulo.

KOMENTARI:
Loading...