iko nije vjerovao da će rezultati biti ovakvi.

Andrev Flinders Tejlor je prije godinu dana rekao da će preći na ishranu koja će podrazumevati svakodnevno unošenje samo krompira. Niko ga nije podržao u tome, čak su svi pokušali da ga odvarate od te ideje.

Ipak, on je sproveo plan, pa je za godinu dana, dok je jeo samo krompir, smršao 50 kilograma.

1

Naime, većina ljekara, nutricionista i stručnjaka ne preporučuju ovakav plan ishrane jer smatraju da bi svakodnevna ishrana trebalo da bude uravnotežena i raznovrsna. Neophodno je unošenje proteina, ugljenih hidrata, povrća, voća, mliječnih proizvoda i masnoće..

2

Kako je dijeta uspjela?

Bitno je da se naglasi da je Tejlor izučavao mnogo o tome, čak se i posavjetovao na kraju sa jekarom. – Dobijam preko 600 posto svojih dnevnih potreba za željezom i preko 400 posto preporučenih doza vitamina C, zajedno sa vlakanima, svega onog za što su mi govorili da će mi nedostajati – kaže Tejlor.

Jedino je brinuo zbog kalcijuma, kojeg nema mnogo u krompirima. Da bi povećao njegovo unošenje on je pravio krompir pire sa sojinim mlijekom dodatno obogaćenim tim mineralom. Krompiri sadrže sve esencijanle aminokiseline koje su neophodne za izgradnju proteina i borbu sa bolestima, ipak konzumiranje samo bijelih krompira ipak će uzrokovati manjak vitamina.

Zbog toga je Tejlor jeo i batat krompir, koji mu je bio jedan od pet obroka na dan, a bogati su vitaminima A, E i C. U prvih mjesec dana ovakve ishrane nije vježbao, ali je kasnije počeo da vozi bicikl sat ipo na dan. Iako je konstantno jeo samo krompir, kaže da ga i dalje obožava.

– Moje zdravlje se samo poboljšava. Imao sam visok holesterol, ali sada je on nizak, pao mi je i krvni pritisak. Svaki put kada vadim krv, nalazi su sve bolji – kaže zadovoljni Tejlor za news.com.au Stručnjaci su rekli da njegov plan ishrane nije opasan, ali nije ni najzdraviji način ishrane..

KOMENTARI:
Loading...