Matija Grgurić iz Kupjaka (Hrvatska) koji se vozio na posao starom magistralnom cestom Rijeka – Zagreb na području Gorskog kotara nasred ceste naišao je na mladunče medvjeda. S Grgurićem su bile njegove kolege koje su se, kao i on, poprilično iznenadile ovim neočekivanim susretom:

– Prvo kada smo ga vidjeli mislili smo da je plišani jer je bio skroz sitan. Taman kada smo ga htjeli zaobići, pomaknuo se. Izašli smo iz automobila i fotografirali ga. Tada su naišli policajci koji su pozvali lovačko društvo, rekao je Grgurić za Novi list.

image
– Ovo je vrlo neuobičajena situacija da je medvjedica ostavila svoje mladunče nasred stare magistralne ceste Rijeka – Zagreb na području Gorskog kotara. Prema onome što sam vidio, mladunče ima oko mjesec te teži kilu i pol. Zdravo je, nije udareno te ga je vjerovatno medvjedica nosila u ustima kada ju je nešto u prometu prepalo.
image
Jako nam je drago da ga niko nije na veoma prometnoj cesti udario, te da je ostao živ. Mladunče je sada na sigurnom te ćemo se dalje pobrinuti za njega u nadi da će se vratiti u svoje prirodno stanište, rekao je lovac Slavko Medved iz lovačkog društva Lipov vrh.
KOMENTARI:
Loading...