Ova čivava ima 3 mjeseca, a visoka je svega 7 cm. Toudi još uvijek nije zvanično proglašena za najmanjeg psa na svijetu.

Čivave su poznate po tome što su najmanja rasa na svijetu. Ali, jedna mala čivava iz Poljske, uspijela je da nadmaši sve ostale. Njeno ime je Toudi, visoka je 7 cm, a teška svega 300 grama. Toudi ima tek 3 mjeseca, i može se kvalifikovati kao najmanji pas na svijetu.

Toudi još uvek nije zvanično proglašena najmanjim psom na svijetu, ali njeni vlasnici se trude da ona uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Iako je malena čivava štene pa će još malo porasti, činjenica je da je znatno manja od svoje braća i sestara u leglu pa će po svemu sudeći, ona ostati jako mala. U ovom trenutku Toudi je manja i od obične limenke.

Trenutno, Ginis navodi dvije kategorije “najmanjih” pasa na svijetu: prema dužini i visini. Prema njima, najmanji pas na svijetu po visini je čivava Milli iz Puerto Rika, koja je visoka svega 9,7 cm. Što se tiče dužine, najmanji pas na svijetu je još jedna čivava, koja mjeri 15 cm od nosa do kraja repa, prenosi Blic.rs.

KOMENTARI:
Loading...