Najviše je napredovao Elon Musk koji je lani bio tek 35. na listi s 24,6 milijardi dolara imovine. On je samo u proteklu godinu zaradio nevjerovatnih 126,4 milijardi dolara i s ukupno 151 milijardom “lansirao se” na drugo mjesto. Najviše to može zahvaliti 700-postotnom rastu cijene dionice Tesle.

Većinski vlasnik najvećeg svjetskog proizvođača luksuzne robe LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), francuski tajkun Bernard Arnault, bio je i ostao treći na listi, ali je i on gotovo udvostručio bogatstvo na 150 milijardi dolara.

Četvrti je i dalje Bill Gates, osnivač Microsofta, sa 124 milijarde dolara, peti je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg sa 97 milijardi, a slijedi ga najuspješniji svjetski investitor Warren Buffett s milijardom manje.

Osnivač Oraclea Larry Ellison vrijedi 93 milijarde dolara, dvojica osnivača Googlea Larry Page i Sergey Brin 91, odnosno 89 milijardi dolara, a prvih deset zaključuje indijski tajkun i najbogatiji Azijac Mukesh Ambani sa 84,5 milijarde dolara.

Najbogatija žena svijeta je vlasnica L’Oreala Francoise Bettencourt Meyers sa 73,6 milijarde dolara i 12. je na listi.

Deseterica najbogatijih vrijede 1,15 biliona dolara, što je za dvije trećine više nego prošle godine.

Sjedinjene Američke Države i dalje imaju najviše milijardera, čak 724, ali ih Kina sustiže sa 698 milijardera. U Evropi ih je 628.