17.2 C
Bosanska Krupa
Nedjelja | 26. Juna 2022.

Ko smo

Adresa naše web stranice je: www.krupljani.ba.

Koje lične podatke skupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, a također i IP adresu posjetioca kao i string korisničkog agenta preglednika, kako bismo lakše otkrili spam. Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše email adrese (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Fajlovi

Ako dodate sliku na web stranicu, trebali bi izbjegavati prenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetioci web stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web stranice.

Obrazac za kontakt

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web stranici, možete odabrati da spremite ime, email adresu i web stranicu u kolačiće. Razlog za ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentarisanje, jer nećete morati popunjavati vaše lične informacije više puta. Ovi kolačići traju godinu dana. Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik. Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke prikaza. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki prikaza traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dvije sedmice. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave će biti uklonjeni. Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web lokacija

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica ponaša se identično kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web stranicu. Ove web stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web stranici.

Analitika

S kim dijelimo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegove metapodatke se zadržavaju na neodređeno vrijeme. To radimo iz razloga da možemo priznati i odobriti bilo kakve slijedeće komentare automatski umjesto da ih zadržavamo u redu za moderaciju. Za korisnike koji se registruju na našoj web stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo lične podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje lične podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Kakva prava imate u vezi svojih podataka

Ako imate račun na ovoj web stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvoznog fajla ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih ličnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Vaše kontaktne informacije

U ovoj sekciji trebate navesti kontakt metodu specifičnu za brigu o privatnosti. Ako ste obavezni imati Službenika za zaštitu podataka, ovdje navedite njihovo ime i kompletne kontakt podatke.

Dodatne informacije

Ako koristite web stranicu za komercijalnu namjenu i upuštate se u kompleksnije prikupljanje ili obrađivanje osobnih podataka, trebate to navesti u polici privatnosti uz sve ostale informacije koje smo prethodno naveli.

Kako štitimo vaše podatke

U ovoj sekciji trebate objasniti koje ste mjere poduzeli kako bi zaštitili podatke svojih korisnika. Ovo može sadržavati tehničke mjere kao što su enkripcija; sigurnosne mjere kao što su dvofaktorska autentifikacija; i mjere kao što su treniranje osoblja za zaštitu podataka. Ako ste proveli Procjenu učinaka privatnosti, možete to navesti ovdje.

Kakve su procedure za narušavanje ličnih podataka

U ovoj sekciji trebate objasniti koje procedure imate pripremljene u slučaju povrede podataka, potencijalnih ili stvarnih, kao što su interni sustav obavještavanja, kontakt mehanizmi, ili nagrade za pronalazak grešaka u kodu.

Od kojih trećih strana primamo podatke

Ako vaša web stranica prima podatke o korisnicima od trećih strana, uključujući oglašivače, morate uvrstiti ovu informaciju u sekciju vaših pravila privatnosti koja se bavi podacima trećih strana.

Kakvo automatsko donošenje odluka i/ili profiliranje radimo sa korisničkim podacima

Ako vaša web stranica pruža uslugu koja sadrži automatsko donošenje odluka – na primjer, omogućavanje klijentu prijavu za kredit, ili agregiranje njihovih podataka u oglašivački profil – morate navesti da se to aktivno događa, navesti informacije o tome kako se koriste te informacije, koje odluke se donose s agregiranim podacima i koje prava ima korisnik nad odlukama napravljenim bez ljudske intervencije.

Zahtjevi objavljivanja propisa industrije

Ako ste član regulirane industrije, ili ako ste podložni dodatnim zakonima o privatnosti, možda ćete morati da tu informaciju učinite dostupnom ovdje.

NAJNOVIJE


     Đurić napušta Salernitanu: Kada su pogledi na sadašnjost i budućnost različiti neizbježno je...

Đurić napušta Salernitanu: Kada su pogledi na sadašnjost i budućnost različiti neizbježno je…

Bivši bh. reprezentativac Milan Đurić napušta redove italijanske Salernitane. ...

     Salem Marić: Radimo ubrzano, svi želimo da se bazen u Mostaru izgradi što prije, poznata je i lokacija

Salem Marić: Radimo ubrzano, svi želimo da se bazen u Mostaru izgradi što prije,...

Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, prije dva dana je završila nastup na Svjetskom prvenstvu...

Sjećate li se zelenooke afganistanske djevojčice: Gdje je danas i šta radi

Šarbat Gula, koja je već odavno odrasla, još uvijek je svijetu poznata kao "afganistanska...

     Marokanski mediji tvrde da će Vaha uskoro dobiti otkaz, poznat mogući nasljednik

Marokanski mediji tvrde da će Vaha uskoro dobiti otkaz, poznat mogući nasljednik

Saga o prosljavljenom bh. stručnjaku Vahidu Halilhodžiću na klupi marokanske reprezentacije privodi se kraju. ...

Pao ključni grad u istočnoj Ukrajini: Sjeverodonjeck u potpunosti okupirali Rusi

Grad Sjeverodonjeck u Donbasu, poprište snažnih borbi ukrajinske i ruske vojske već sedmicama, "potpuno...

     Tuzla City u finišu ostao bez pobjede protiv Maribora

Tuzla City u finišu ostao bez pobjede protiv Maribora

Tuzla City odigrao je 1:1 u pripremnom meču sa slovenačkim prvakom Mariborom.  ...

Peti korpus u Velikoj Kladuši: Oraganizirano druženje demobilisanih boraca Armije BiH

U cilju zbližavanja i boljeg upoznavanja, te izbjegavanja političkih konotacija, bivši pripadnici 506. kladuške brigade 5. korpusa Armije RBiH odlučili su u Velikoj Kladuši,...

     Željo na Grbavici savladao Igman, pogađali Gasal i Beganović

Željo na Grbavici savladao Igman, pogađali Gasal i Beganović

Fudbaleri Željezničara savladali su Igman sa 2:0 na stadionu Grbavica u prijateljskom meču. ...

U Hrvatskoj šokantan slučaj: Supruga iz pakla godinama tukla muža, zatvarala ga i uzimala...

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu u četvrtak je ispitalo  hrvatsku državljanku (1958.) zbog osnovane sumnje da...

Priznanje za znanje: Fondacija „IMAN“ nagradila učenike generacije

U omladinskom centru “Knjiga”, Fondacija za stipendiranje studenata i učenika „IMAN“ nagradila je najuspješnije učenike generacije, kojima je ovo još jedno priznanje i potvrda...