Nogometni klub Podgrmeč iz Sanskog Mosta jučer je dobio vrijednu donaciju. U Sanskom Mostu jučer su boravili čelnici Nogommetnog saveza BiH, te federalnog i kantonalnog saveza koje je u svom kabinetu primio načelnik opčine Sanski Most, dr Mustafa Avdagić.

Cilj posjete je dodjela donacije Nogometnom klubu Podgrmeč, koji je pretpio znatne štete na infrastrukturi tokom prošlogodišnjih majskih poplava. Prema riječima Eldina Bakovića, generalnog sekretara Nogometnog saveza F BiH,  Svjetska fudbalska asocijacija FIFAdonirala je značajan novac za sanaciju fudbalske infrastrukture na područjima Bosne i Hercegovine koja su ugrožena prošlogodišnjim poplavama.

Odlučeno je da sanskom prvoligašu pripadne 45.000 KM. Potpredjednik Nogomemtnog saveza BiH, Irfan Durić, je naglasio da se radi o još jednom u nizu projekata humanitarnog karaktera, a dobijena sredstva će se svim oštećenim kluboma dodjeliti trasparentno i objektivno.

Treba istaći, da dobijena donacija neće dobiti direktno u novcu, nego će se jedan dio utošiti u kupovinu  opreme za sve selekcije Nogometnog kluba Podgrmeč, a Nogometni savez BiH drugi dio sredstava će platiti firmama koje će izvoditi radove na sanaciji svlačionica na Gradskom stadionu i klupskim prostorijama.

KOMENTARI:
Loading...