Nezaposleni demobilisani borac, Adil Kaltak, proživljava pravu životnu dramu, nakon što je njegova supruga, u stanju duševnog rastrojstva, prije nekoliko dana fizički ugrozila njihovo dvoje maloljetne djece, a potom i samu sebe.

Kaltak kaže kako je na poziv sina Almira (12) u poslednji trenutak stigao kući i uspio spriječiti tragediju. Prema njegovim riječima, suprugu su mu nakon toga odveli zdravstveni radnici, a naposlijetku, odvezena je u ustanovu osobu za duševno oboljele osobe, u njen rodni grad Majdanpek, u Republici Srbiji, gdje se ranije liječila.

Kaže kako su mu nakon toga socijalni radnici oduzeli skrbništvo nad devetomjesečnom kćerkom koja je potom smještena u centar za nezbrinutu djecu „Duga“, u Kulen Vakufu nadomak Bihaća, a njega ostavili da se stara o sinu.

Kaltak kaže kako već godinama nema stalno zaposlenje, te da povremeno radi teške fizičke poslove i na taj način pokušava zaraditi za život. Kaže kako su se posljedice ratovanja odrazile na njegovo zdravlje, zbog čega ima probleme s kičmom, te nije u stanju obavljati teške fizičke poslove.

Dodaje kako su u međuvremenu ostali bez ogrijeva i da su više gladni nego siti. Kaže kako mu je jedina životna želja ozdravljenje supruge i ponovni okup porodice. „Moja jedina želja je da supruga ozdravi, da se vrati sa kćerkicom i da svi ponovo skupa živimo, zar je to mnogo?“, pita se kroz suze Kaltak.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici sredstva mogu uplatiti na žiro račun otvoren kod Sberbanke: 4103400487887465, a više informacija mogu dobiti na telefon 062/194-360 ili na adresi 17. Krajiške 46/3.

KOMENTARI:
Loading...