Praznična atmosfera polako stiže u gradove širom BiH. U Sanskom Mostu su počele pripreme za realizaciju prvog prazničnog festivala pod nazivom “Zimska čarolija” koji će tokom decembra i januara uveseljavati sve građane i posjetioce ove općine.

Glavna gradska ulica Prijedorska prvi put će u zimskom periodu biti pretvorena u korzo koji će raditi od 18 sati do ponoći.

“Općinsko vijeće Sanskog Mosta donijelo je dvije odluke, prva je da se produži radno vrijeme ugostitelja u ovom periodu, a druga da se zabrani saobraćaj u glavnoj ulici, kao što je to slučaj u ljetnom periodu. Zimski korzo će trajati od 20. decembra do 10. januara. Ugostitelji koji imaju objekte u glavnoj ulici moći će raditi do jedan, odnosno do dva ujutro neradnim danima”, rekao nam je Arnel Terzić, projekt menadžer festivala “Zimska čarolija”.

Sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni sadržaj, a posebna pažnja posvećena je najmlađima za koje su osmišljene broje aktivnosti, među kojima je i luna park. Na programu su i dva sajma, jedan je za lokalne obrtnike, a drugi je sajam ženskog poduzetništva na kojem će izlagati udruženja žena s područja općine Sanski Most.

“Imat ćemo nekoliko projekcija dječijih filmova u malom parku na Zdeni te posebnu Dječiju Novu godinu od 12 sati, kada će djeca cijeli dan moći besplatno koristiti luna park te će biti upriličena podjela paketića i slatkiša koje će uručiti načelnik”, kazao je Terzić.

KOMENTARI:
Loading...