Poslije pauze od šest godina i uspješno realizovanog novog albuma, na velika vrata muzičke scene se vratio se regionalno popularni pjevač Željko Joksimović.

Nakon što je do posljednjeg mjesta napunio Zagrebačku Arenu, Željko Joksimović ponovo dolazi u Bihać. Koncert koji je dio promotivne turneje njegovog novog albuma planiran je za 1. aprila 2016. godine u sportskoj dvorani “Luke” u Bihaću.

Joksimović je zadnji put gostovao u Bihaću 2010. godine kada je priredio nezaboravnu atmosferu. Dakle, nakon punih šest godina Željko je ponovo u našem gradu. Da su pjesme sa novog albuma kvalitetne pokazuju prepune Arene u regiji, a da nije zaboravio predivnu atmosferu u Bihaću potvrđuje njegov ponovni dolazak u naš prelijepi grad na Uni, odnosno na naš Kanton. Odlična publika koja je otpjevala svaku pjesmu od početka do kraja zavrijeđuje punu pažnju, a nema razloga da ovaj put ne bude još bolje. Energija koju proizvodi Željko i band, fantastična publika i fascinatna tehnika su sigurna kombinacija za nezaboravan koncert. Zato na vrijeme obezbjedite svoje mjesto u spektaklu koji slijedi!

Željko Joksimović, sigurno je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora koji je svojim zadnjim albumom dostigao vrhunac u svom profesionalnom radu, kao kompozitor, autor muzike i izvođač. Do sada je izdao šest albuma, uradio je na desetine pesama za druge izvođače, također je radio filmsku i pozorišnu muziku. Osvojio je evropsku muzičku scenu drugim mesto na Euroviziji kompozicijom “Lane moje”, a skladao je i pjesmu “Lejla” kojom je Hari Mata Hari osvojio drugo mjesto na Euroviziji.

Na novom Željkovom CD-u su pjesme: ‘Zvezda’, ‘Otvori mi oči’, ‘Ne daš mi mira’, ‘Isto je’, ‘Ranjena zver’, ‘Nisam te zbog lepote voleo’, ‘Znam’, ‘Dama’, ‘Olovni vojnik’, ‘Nisam znao da ti kažem’, ‘Zabluda’, ‘Nerado’ i ‘Ludak kao ja’.

– Jako puno rada, energije, vremena i ljubavi sam utrošio u stvaranje ovih pjesama i volio bih da u njima uživate i uz njih slavite, dijelite i volite. Kad sam radio na novom CD-u bio sam potpuno hedonistički sam, za svaku sam pjesmu radio najmanje dva aranžmana. To je možda bilo bezobrazno prema mom vremenu, ali baš sam tako htio. Uživao sam u svakom tonu koji je nastao. Poslije ovolikog rada za mene je svaka od njih malo umjetničko djelo. Naučio sam pisati i za sebe i za druge. Ponekad se toliko vežem za pjesmu da razmišljam hoću li je uopće dati nekome drugome. Ali svaka pjesma ima svoj put, svaka na kraju pronađe izvođača. Kada se osvrnem, siguran sam da sam u razmjeni energije i ja dobio divne melodije i riječi, kao što sam i sam za druge pisao nešto što i danas traje. I to je magija, – rekao je Željko prilikom promocije novog albuma.

Ulaznice za koncert u Bihaću će biti u prodaji već od 17. marta, a prodajna mjesta su: Kod sata i u dvorani “Luke” u Bihaću, radio Bosanska Krupa, radio Velika Kladuša i Foto Dino u Cazinu.

KOMENTARI:
Loading...