Danas je Zavod za zapošljavanje USK održao press konferenciju na kojoj su se osvrnuli na stanje, razultate i probleme Zavoda za zapošljavanje USK u 2015. godini, te prioritetne aktivnosti i očekivanja u 2016. godini.

Godina koju smo ispratili, u segmentu ekonomskog razvoja i zapošljavanja u USK-u, kao i na cijelom prostoru BiH, bila je godina velikih očekivanja, a na kraju se, kao i puno puta do sada, ispostavilo da je to bila godina propuštenih šansi, iako je u odnosu na ranije periode ostvaren određeni napredak u stvaranju povoljnijeg ambijenta za investiranje i u ostvarivaju skromnog ekonomskog rasta i rasta GDP-a.

Preko Zavoda za zapošljavanje u 2015. godini plasirano je 1.600.000,00 KM poticaja za zapošljavanje koje su koristili 420. subjekta i uz pomoć tih sredstava uposleno je 740 novih radnika.

Pohvalno i bitno je napomenuti da je Zavod za zapošljavanje USK zaključno sa 31.12.2015. godine izmirila sve svoje obaveze po osnovu redovnih novčanih naknada nezaposlenim licima, te je izvršila sve svoje obaveze za zdravstveno osiguranje nezaposlenih lica.

U Zavodu za zapošljavanje USK zaključuju da je poslovanje u 2015. godini bilo pozitivno.

Ističu da u 2016. godinu ulaze sa velikim ambicijama i očekivanjima na polju profesionalnijeg obavljanja svoje posredničke uloge u zapošljavanju nezaposlenih lica, te su spremni izvršavati svoju zakonsku i društvenu misiju u povećanju broja zaposlenih u USK.

 

KOMENTARI:
Loading...