U jutarnjim satima, kako je ranije i najavljeno, došlo je zatvaranja cazinskog ugostiteljskog objekta doo NOLLA, poznatijeg kao Slastičarna Orijent. Nakon višemjesečne borbe od strane vlasnika Orijenta, ipak je borbi čini se došao kraj. Jutros (ponedjeljak) 27.07.2015. Kantonalna inspekcija u pratnji desetak policajaca zatvorila je ovaj ugostiteljski objekt gdje je na vrata postavljeno rješenje o zatvaranju. Radnici Orijenta su trenutno ispred objekta, dok vlasnik u objektu obavlja razgovor s inspekcijom.

Podsjetimo, razlog ovog spora je činjenica da Orijent ne posjeduje dozvolu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, nego za “trgovinu – dragstor” , a gdje se sadašnje stanje kod poslovanja Orijenta ne uklapa u formu dragstora, koji takođe ne mogu imati terasu.

Ovo se dalo i naslutiti s obzirom na to da je na službenoj Facebook stranci Orijenta već prije nekoliko dana najavljeno zatvaranje, a koje vam prenosimo u cijelosti u nastavku.

Postovani gosti, obavijestavamo Vas da se nasa borba za pravdu nastavlja. Obzirom da do danasnjeg dana niko iz Kantonalne inspekcije nije obavijestio koji su razlozi zbog cega nas zele zapecatiti iznenadila nas je obavijest inspekcije da ce nas zapecatiti u ponedjeljak 27.07. u 8,00h ujutro. Od prvog dana znamo da se radi o narucenim kontrolama sa ciljem da nam zabrane daljnji rad. Mi se i dalje nadamo da ce kod Premijera Izudina Saracevica i njegove supruge koja je inspektor proraditi svijest da su i oni duzni raditi po zakonu. Mi cemo se i dalje boriti svim pravnim sredstvima, a Vas molimo za strpljenje i razumjevanje u slucaju da nas u ponedjeljak zapecate.

KOMENTARI:
Loading...