Prva dva mjeseca 2018. godine protiču o svojevrsnoj medijskoj samoizolaciji bh političkih “mogula” i njihovih stranačkih kohorti.

“Ignoriranje” vlastitih podanika dio je već poznate strategije u godini izbora, jdok se u tišini u stranačkim laboratorijama za izborne prevare prave planovi za novu četvorogodišnju “epopeju zla” prema vlastitoj državi.

Tako se postaje bogat u bantustanima kakva je postdejtonska Bosna.

Milionska Imovina nastala na patnji naroda rađa bahatost koja je poprimila zastrašujuće razmjere.

Očaj i letargija preostalog naroda može se “sjeći nožem”.

Škart političari, koji u modernim demokratskim sistemima , čak ni u susjednoj Hrvatskoj , ne bi prošli birački filter ni u općini Donji Kukuruzari u Sisačko-Moslovačkoj županiji, proizveli su u BiH debakl u svim oblastima zbog čega ljudi ove države ” u ” buljucima” bježe u normalna okruženja.

Oni će negdje početkom maja, tu negdje, izaći iz svojih političkih jazbina, “protegnuti papke” ispod brloga i osokoliti svoju nestpljivu strančad da se krene u još jedno osvajanje vlasti.

Po svaku cijenu.

Mobilizaciju stranačke boranije pratiće saopćenja, poruke , upozorenja kako je “stanje veoma složeno i zabrinjavajuće” i kako “naš” narod mora biti jedinstven.

Pripremite se za slična s..nja, koja neće prestajati do oktobra.

Ako želite da mirišete kao ljudi, bježite dalje od takvih “mesija”.

Koji, uzgred rečeno, a to je i suština našeg bolnog stanja i pozicije, pune dvije decenije verbalnim dijarejama truju bh prostor i drže vlast

 

M.Dedić/Mojusk.ba

KOMENTARI:
Loading...