Danas je u Bihaću zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. U nastavku 104. sjednice premijer mr.sci. Izudin Saračević i resorni ministri prihvatili su Izvještaj o provedenoj proceduri odabira i prijema policijskih službenika u činu policajac.

Mr.sci. Senad Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK informisao je kolege o detaljima procedure odabira, koju je zadovoljilo 36 kandidata, koji se nalaze na obuci na Policijskoj akademiji u Sarajevu.

– Po ocjenama s Akademije, ovo je najbolja generacija i ta ocjena govori da je procedura provedena kvalitetno i da su na školovanje upućeni najbolji kandidati, koji će po završetku obuke stupiti u radni odnos u MUP-u USK, ističe ministar Kljajić.

Na prijedlog Dragana Polimanca, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva data je saglasnost ovom Ministarstvu da Grad Bihać i općine Unsko-sanskog kantona, odnosno čelne ljude lokalnih uprava ovlasti za potpisivanje ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta.
– Riječ je o skraćivanju procedure za potpisivanje ugovora. Naime, ugovore potpisuju zakupac, gradonačelnik/načelnik i ministar, s tim što je potpis ministra formalne prirode, te se zbog svečanog čina gubi vrijeme potrebno za organizaciju potpisivanja. Prenoseći ovlasti na gradonačelnika i načelnike proceduru ćemo ubrzati, objasnio je Dragan Polimanac .

Vlada USK, prihvatila je prijedlog Adisa Muharemovića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta o pokretanju postupka za izbor i imenovanje članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području USK, iz reda osnivača.

Od kadrovskih pitanja Vlada USK imenovala je danas Upravni odbor Doma zdravlja, Bihać te školske odbore u Gimnaziji, Sanski Most i I osnovnoj školi u Velikoj Kladuši.

KOMENTARI:
Loading...