U Bihaću je danas zasjedala Komisija za budžet, ekonomsku i finansijsu politiku. Razmatrane su pitanja o kojima će se izjasniti poslanici na sjednici Skupštine koja je zakazana za petak.

Komisija za budžet,ekonomsku i finansijsku politiku razmatrala je, između ostalog, prijedlog odluke o davanju saglasnosti za produženje perioda kreditnog zaduženja Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“ koji je i dobio saglasnost. Također, usvojen je i prijedlog izmjena i dopuna finansijskog plana Službe za zapošljavanje Unsko- sanskog kantona , za 2015.godinu , a koji je tretirao namjenska sredstva u iznosu od 100.0000 KM.

Izvještaju o radu za 2014. godinu RTV USK nije dobio potrebnu većinu, dok je plan i program rada u 2015. godini usvojen.

Analizom informacije o stanju u oblastima privrede za 2014. godinu, iz nadležnosti Ministarstva privrede, istaknuto je da postoje ideje koje se mogu realizirati, ali nema implementacije novih projekata.

Ovo su samo neke od tačaka koje će skupštinski poslanici razmatrati na narednoj sjednici koja je zakazana za petak u 10 sati.

KOMENTARI:
Loading...