Uoči naredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona, danas je zasjedala Komisija za brobu protiv korupcije koja je razmatrala određene materijale koji će se naći na dnevnom redu naredne sjednice.

U razmatranju Odluke o kratkoočnom zaduženju, članovi ove komisije za tražili od predlagača da dostavi informaciju o utrošku sredstava kratkoročnog, ali i dugoročnog kredita iz 2015. godine. Farko Hodžić je tražio komplatan materijal koji je prethodio izboru najboljeg ponuđača.

Prijedlog Odluke o zaduženju Unsko-sanskog kantona i zaključivanju Podugovora sa Federacijom Bosne i Hercegovine i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o podršci projektu izgradnje glavnog kanalizacionog sistema u Općini Cazin su izazvali najviše diskusije. Dio članova komisije tvrdi da je ovo zaduženje kantona od dodatnih 4mil. eura, da bi samim tim sve druge općine imale potpuno pravo na isti način aplicirati na slične sredstva.

Komisija je na kraju usvojila i zaključak kako će na posebnoj sjednici razmatrati predstavke građana, udruženja, grupa građana i mnogih drugih. Prema riječima predsjednika ove komisije Veladžić Samira, predstavke svakodnevno pristižu.

KOMENTARI:
Loading...