Tradicionalna ekološka akcija „Sana u srcu“, čiji je cilj uređenje i čišćenje grada, započela je danas i trajaće narednih nekoliko sedmica.

Akcijom je danas obuhvaćen obalni pojas rijeke Sane između mašinskog i gradskog mosta, a u ovim aktivnostima su sudjelovali članovi Društva sportskih ribolovaca „Sana“, radnici „Unsko sanskih šuma“ i JKP „Sana“, članovi Ronilačkog kluba „Vir“ te aktivisti nevladine organizacije „Sana u srcu“ i drugi volonteri. Prema riječima predstavnika organizacionog odbora ovogodišnje ekološke akcije, Fikreta Kurtovića, danas se radilo na uklanjanju priobalnog rastinja i šiblja te čišćenju čitavog pojasa između dva mosta. „Imamo prelijepe obale i namjera je da ih uredimo kako bi „progledale“ i izgledale još ljepše.

Akcija će se nastaviti u narednim sedmicama kada ćemo uređivati druge dijelove grada, a utvrđen je i plan aktivnosti koje se namjeravaju realizirati.“, istakao je Kurtović. Učesnike akcije danas je obišao i načelnik Općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakavši kako će općinske vlasti obezbjediti sve što je neophodno kako bi se postigli što bolji rezultati.

Podsjećamo da se akcija „Sana u srcu“ odvijala u proteklim godinama, ali da je prošle godine, zbog ekstremno loših vremenskih prilika, bila odložena. Sem uređenja grada, akcijom se želi apelirati na svijest građana kako bi okoliš i sredina u kojoj živimo bili što ljepši i čistiji.

KOMENTARI:
Loading...