U junu mjesecu ove godine predstavniciFondacije Novak Đoković i UNICEF-a Bosne i Hercegovine obišli su vrtić Krajiška radost u Sanskom Mostu, te su se, uvidom u trenutnu situaciju, odlučili za finansijsku podršku vrtiću.

Zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković u iznosu od 100 hiljada eura, kompletan vrtić je obnovljen, nakon što je u prošlogodišnjim majskim poplavama bio potpuno devastiran.

“Svakodnevni boravak 167 djece u ovom obdaništu kvalitetniji je nego prije majskih poplava. Vrtić na lijevoj obali Sane je u poplavama znatno oštećen, ali su zahvaljujući donacijama i prilozima sada postavljeni novi kvalitetni podovi, plastična stolarija, sanirani su zidovi, krov, te je nabavljen novi namještaj i tepisi. Djeca su se s radošću i posebnim iščekivanjem vratila u svoj – sada obnovljeni vrtić”, kazala je zaRadiosarajevo.ba direktorica vrtića Krajiška radost Behrija Grozdanović.

“Kada djeca s tolikim ushićenjem uče i svakodnevno rade s vaspitačima, kada se raduju svakom dolasku i druženju, ne može se izbjeći jedna ovako lijepa priča o sretnom i zdravom odrastanju. Rekonstrukciju definitivno ne bismo mogli završiti bez nesebične pomoći predstavnika Fondacije.”

Fondacija UNICEF, resorno ministarstvo, predstavnici Općine, ali i sami građani, zajedničkim snagama pomogli su obnovu vrtića smještenog na dvije strane rijeke Sane.

Vrtić je sada potpuno funkcionalan i spreman je za nove dječije igre, radosti, učenje i smijeh.

Fondacija Novak Đoković je, zahvaljujući humanim ljudima širom svijeta, za obnovu predškolskih ustanova u poplavama uništenim područjima prikupila oko 1,5 miliona dolara.

KOMENTARI:
Loading...