U toku je 39. sjednica Gradskog vijeća Bihać, na kojoj se između ostalog našla Odluka o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području Grada Bihaća. Kako je jučer portal USN objavio, amandman na ovu Odluku je uložio Klub SDP, a amandmanom se tražila zabrana rada državnim i vjerskim praznicima, te nedjeljom izuzimajući po dvije nedjelje u mjesecima juli, august i decembar.

Podsjećamo ovaj amandman je posljedica inicijative predsjednika Kluba vijećnika SDP Habibije Adnana, koja se odnosila na zabranu rada nedjeljom, državnim i vjerskim praznicima.

Nakon rasprave, prije glasanja o amandmanu i prijedlogu Odluke, zatražane je pauza u trajanju od 15 minuta, međutim ista je trajala preko sat vremena što jasno pokazuje da se radilo o bitnoj odluci, za veliki broj građana u Bihaću.

Predlagač je usvojio dio amandmana koji će povećati kazne pravnim i ovlaštenim licima koja prekrše odredbe ove Odluke, te zabrana rada državnim i vjerskim praznicima.

Nakon pojedinačnog izjašnjavanja, 15 vijećnika je glasalo ZA zabranu rada nedjeljom, dok je pored prisutnih vijećnika iz Kluba SDA, suzdržan za zabranu rada nedjeljom bio donedavni član A SDA, a danas član kluba vijećnika POMAK Hasan Keškić, te vijećnik Muhamed Čavkunović.

Odluka kojom se zabranjuje rad državnim i vjerskim praznicima sa povećanim kaznama za prekršaj odredaba ove odluke je podržana sa 17 glasova ZA, a protiv Odluke kojom se na području Grada Bihaća između ostalog zabranjuje rad državnim i vjerskim praznicima bio je Klub vijećnika SDA.

 

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...