35.9 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Za OŠ “25. novembar” iz Velike Kladuše ponovo nagrade za odlične rezultate

Ekipa Civitasa OŠ “25. novembar”, zajedno sa svojom mentoricom Ilhanom Škrgić, osvojila je prvo mjesto na nedavno održanom općinskom takmičenju iz Civitasa, gdje je predstavila problem pasa lutalica na području Općine Velika Kladuša.

U sklopu ove teme, učenici i članovi Civitasa su zajedno odradili nekoliko radionica na tu temu, u sklopu kojih je i radionica “I mi želimo ljubav”, te upoznali prisutne sa pravilnim tretiranjem životinja i načinom kako se o njima brinuti kako ne bi bile napuštene.

Direktorica škole Edina Dizdarević i pedagog Miralem Hodžić podržavali su projekat tokom njegove izrade, a nakon ostvarenih odličnih rezultata, učenicima su jučer uručili priznanja i prigodne nagrade koje je zajedno sa njima pripremila i Zehida Bihorac. Radionice kao i dodjela priznanja realizirane su unutar posebne učionice “Ljubičica”, koja je i namjenjena za ovakvu vrstu druženja, kreiranja i realiziranja novih, uspješnih ideja.

Učenici će zajedno sa svojim nastavnicima nastaviti sa radionicama kako bi što više mladih osvijestili o problemu napuštenih životinja, te kako bi spriječili nastajanje još više pasa lutalica u Velikoj Kladuši. Malim koracima do velikog cilja.

No description available.
Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci