Vršnjačko nasilje u Bihaću: Šakama po glavi djevojčice sa poteškoćama u razvoju

Pri jučerašnjem izlasku iz škole dvojica dječaka iz razreda su držala djevojčicu sa poteškoćama u razvoju dok ju je druga djevojčica tukla šakama u glavu, objavila je na svom FB profilu majka djevojčice Samante, Jasminka Samardžić Baković.  Za naš portal ovu informaciju potvrdio je i Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a. Kako je rekao Šiljdedić, jučer u 13:25 sati policiju je pozvala nana djevojčice S.S. kako bi prijavila napad na svoju unuku.

“Prijavljen je napad na djevojčicu S.S. od strane četiri malodobna lica i to na način da su dvojica malodobnika djevojčicu držali ispod ruku, a dvojica su je udarali šakama po licu. U KB “Dr. Irfan Ljubijankić” policiji je potvrđeno da su djevojčici nanesene lakše tjelesne povrede”– rekao je za portal Biscani.net portparol MUP-a USK-a Šiljdedić.

Bezbroj puta sam upozoravala rukovodstvo škole (pedagoga, psihologinju, razrednice) na zlostavljanje moje djevojčice od strane druge djece. Skoro svaki dan sam pred školom, pratim je, dočekujem, vodim razgovore sa rukovodećim kadrom u školi. Ali sve je to bezuspješno, pa čak i kontraproduktivno, ovaj put je grupno zlostavljaju i tuku.

Moja djevojčica inače ima poteškoće u razvoju, a glavobolje su sastavni dio njenog života. To dodatno pogoršava tuča školaraca i ja više nemam šta upozoravati vodstvo škole, jer ne koristi.

Za njeno povraćanje i probleme, neko mora odgovarati i samo molim Boga da se ne požali na jače bolove u glavi i ponovno povraćanje.

Planiram podnijeti tužbu protiv odgovornih, a sutra (danas op.a.) u pratnji policije idem sa djetetom u školu, ukoliko ne bude bolesna. Više me ne zanima čiji su oni sinovi i kćeri, ne bojim se da su Alije Izetbegovića.

Moja Samanta ima mene, nisam se bojala ići u rat i braniti državu, a da se bojim bilo koga. Sva djeca trebaju biti zaštićena, a pogotovo djeca sa smetnjama u razvoju. Zar ona nema pravo na slobodu kretanja, školovanje? Treba li da ostane veći hendikep, kako psihički, tako fizički?

I ovako je teškom mukom školujem, a izgleda da nemamo nas dvije pravo ni na život dostojan čovjeka. Živimo bez primanja u straćari, koju eto neko naziva stan, navodi između ostalog Samardžićeva na svom FB profilu.

Kako saznajemo, napad na djevojčicu se desio u OŠ Harmani II u Bihaću

KOMENTARI:
Loading...