Vrnogračani su 14. jula 2015. godine u prostorijama Mjesne zajednice obavili podjelu bajramskih paketa za 35 najugrozenijih porodica sa prostora mjesne zajednice. -Vrijednost paketa iznosila je u visini stotinu konvertibilnih maraka, a paket je sadrzavao najpotrebnije životne namirnice koje će uveliko dobro doći ovim ugroženim porodicama i omogućiti istima da i oni dočekaju sa radošću naš veliki praznik Bajram, ističe Asima Sefić, vršiteljica dužnosti predsjednice Mjesne zajednice.

Novčana sredstva za bajramske pakete prikupio je veliki humanista Dževad Dukić, Vrnogračanin koji živi i radi u Austriji, a sam je donirao 200 €ura i prikupio ostatak novčanih sredstava od svojih prijatelja koji žive i rade u Austriji. Oni su: Dževad Hodžić 300 eura, Bećir Hamzić 300 eura, Amel Cinac 100 eura, Safet Dukić 100 eura, Faik Balčinović 100 eura, Nermin Ožegović 100 eura, Dževad Dedić 100 eura, Mehmed Koštić 70 eura, Nedžad Dukić 50 eura, Edin Sarajlija 50 eura, Sead Čelebić 50 eura,Ahmo Dedić 50 eura, Rifeta Boruta 30 eura, Adis Sarčić 20 eura, Aldin Ćoragić 20 eura, Ekrem Velić20 eura, Senad Oraščanin 20 eura, Nedžad Islamčević 20 eura, Nevzet Šekić 20 eura, Anes Kedić20 eura, Mirsad Kasumović 20 eura, Nedeljko Vidović 20 eura i Emsad Mehić 10 eura, te nepoznato 10 eura.

–Sve porodice prilikom preuzimanja bajramskih paketa iskazale su veliku zahvalnost za ovakva učinjena dobra djela i da će isti moliti da dragi Allah nagradi sve ove humane ljude koji su pomogli u podjeli paketa, a ovom prilikom se i ja zahvaljujem ispred Mjesne zajednice Vrnograč svim ovim humanistima, a posebno našem sugrađaninu Dževadu Dukiću što su omogućili da ove ugrožene porodice dočekaju Bajram u radosti i veselju, dodala je Sefić te svima čestitala Bajram tradicionalnim pozdravom: Bajram Šerif Mubarek Olsun!

KOMENTARI:
Loading...