Teško da postoji ijedan bh. portal koji nije prenio informaciju o lapsusu Adnane Tatarovac (djevojački Nadarević), voditeljice Dnevnika 3 na FTV, koja je u sportskom prilogu na kraju Dnevnika rekla „U trećoj utakmici 10. kola nogometne Premier lige BiH nogometaši Zrinjskog su porazili Radnik sa nula naprema nula”.

Mlada djevojka, inače Cazinjanka, tako je jednom malom greškom došla u žižu interesovanja fejsbukaša, tviteraša i dežurnih komentatora na portalima. Uglavnom je riječ o komentarima muškaraca, koji su ovaj mali lapsus iskoristili kao dokaz da žene ne znaju ništa o nogometu. Adnana je izjavila da ne može vjerovati da je, pored toliko stvari koje se događaju, njena greška “glavna priča”:

– Zaista nevjerovatno. Stvarno mislim da nema potrebe da sada nešto objašnjavam kada je vidljivo da je u pitanju klasični propust. To se događa svima koji rade ovaj posao. Ipak, mislim da je linč veći zato što sam žena, u smislu “ne razumije se ona u nogomet, šta će ona”.

Prva iskustva stekla je u revijalnim i kontakt emisijama i to najprije kao voditeljica vremenske prognoze, a nakon toga je imala priliku raditi muzičke emisije i jutarnji program. Najviše novih poznanstava stekla je radom kao novinar za jutarnji program i emisiju ”Nedjeljno popodne”. Vodila je i igru  SuperLOTO na FTV, za koju i sada radi.

Adnana je TV lice, predivna Cazinjanka, uspješna mlada žena, koja je svojim lapsusom dokazala da je i ona samo čovjek, da ko radi, taj i griješi. Kad  nađe dovoljno vremena, dođe u svoj Cazin, da vidi porodicu i prijatelje. Voli plesati, pjevati i jesti. Najdraži su joj detektivski romani, a ova mlada žena također voli i sport. Da, neke žene stvarno vole sport. I da, svi griješimo.

Redakcija portala našoj divnoj Cazinjanki želi puno uspjeha na poslovnom i privatnom planu, i da još dugo krasi naše male TV ekrane.

KOMENTARI:
Loading...