Ministar poljoprivrede Sulejman Kulenović podsjeća da su i prije usvajanja Federalnog programa podrške u poljoprivredi, u ministarstvu odlučili Vladi predložiti Odluku o izdvajanja sredstava za mljekare jer se više nije moglo čekati na federalni nivo…

Proizvođačima mlijeka u USK danas je trebao biti uplaćen dio sredstava od ukupno 2.080.000, 00 maraka koliko je namijenjeno mljekarima za ovu godinu. Do kraja sedmice očekuje se da Vlada izmiri ovu svoju obavezu prema najjačoj poljoprivrednoj grani u kantonu ali i Federaciji.

Ministar poljoprivrede Sulejman Kulenović podsjeća da su i prije usvajanja Federalnog programa podrške u poljoprivredi, u ministarstvu odlučili Vladi predložiti Odluku o izdvajanja sredstava za mljekare jer se više nije moglo čekati na federalni nivo.

Kako je između ostalog kazao ministar Kulenović, donijeta je odluka da se jedan dio, a odnosi se na proizvođače mlijeka, izradu mliječnog kartona i nabavku goriva, danas uplati, a ostalo do kraja sedmice, čime će se riješiti ova godina za mljekare.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...