U Bihaću je danas održan sastanak Organizacionog odbora za odigravanje kvalifikacijske utakmice rukometnih reprezentacija BiH i Litvanije.

Utakmica će biti odigrana 30. aprila u Cazinu, a Općinu Cazin će, u organizaciji ovog sportskog događaja, podržati i Vlada Unsko-sanskog kantona, saopćili su 23. februara, na zajedničkoj press konferenciji premijer USK mr.sci. Izudin Saračević i načelnik Cazina mr. Nermin Ogrešević.

Članovima Organizacionog odbora premijer Saračević danas je  kazao da će organizaciju ovog sportskog događaja podržati i ostale općine Unsko-sanskog kantona što je jedan od pokazatelja prihvaćenosti novog pravca zajedničkog djelovanja i međusobne saradnje općina i Kantona.

11009073_10204244042041393_833391764_n (1)

Sastanci sa predstavnicima boračkih populacija

Mr.sci. Izudin Saračević, premijer Unsko-sanskog kantona  i Abid Mulalić, ministar za pitanja boraca i RVI razgovarali su danas sa predstavnicima  dijela boračkih organizacija proizašlih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, a koje djeluju na  području USK.

Predstavnike organizacija: Branioci Bosne, RVI, nosilaca najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan i porodica šehida i poginulih boraca premijer Saračević i ministar Mulalić su informisali o stanju na području Kantona. Od sagovornika su  dobili informacije o stanju populacija koje ove organizacije predstavljaju te  potvrdu  iskrene želje za zajedničkim radom i utvrđivanjem pravca i slijeda aktivnosti koje će doprinijeti boljoj organizovanosti u ostvarivanju zasluženih prava pripadnika boračkih populacija i stabilizaciji stanja u Kantonu općenito.

KOMENTARI:
Loading...