Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) na danas održanoj sjednici u Bihaću, nastavila je aktivnosti promjena na rukovodećim i upravljačkim strukturama u kantonalnim ustanovama i poduzećima.

Ovaj proces, kako je već ranije najavljeno, trebao bi biti okončan do 20. aprila, međutim prate ga brojni problemi, pružanje otpora, tako da iz Vlade poručuju da se neće libiti, da ukoliko bude potrebe, angažiraju kantonalnu inspekciju i policiju.

– Jedan od najeklatantnijih primjera neodgovornosti je jučerašnji pokušaj destrukcije kompletnog sistema osnovnog obrazovanja u gradu Bihaću od strane Osnovne škole Kamenica, kada su sinhronizirano djelujući i Školski odbor i direktorica Hana Midžić, počeli vraćati djecu iz škole, uz obrazloženje da nemaju drva da griju učionice – kazao je premijer USK-a, Izudin Saračević. Dodao je da oni nisu blagovremeno reagirali, niti stvorili pretpostavke da se djeca koja idu u školu normalno griju u ovakvim hladnim vremenskim uslovima, što je nedopustivo i izraz krajnje nebrige za djecu i za odvijanje nastavnog procesa.

Po njegovim riječima, Vlada je danas smijenila prethodni Školski odbor, te imenovala privremeni, koji će sutra održati konstituirajuću sjednicu i smijeniti direktoricu Midžić, a ukoliko bude bilo kakvih otpora neće se prezati od angažiranja inspekcije, niti policije.

KOMENTARI:
Loading...