Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić potpisao je danas u gradskoj upravi Bihaća sa Elvedinom Sedićem, direktorom JP Aerodrom Bihać ugovor o prijenosu sredstava kapitalnog transfera za JP Aerodrom Bihać. Ugovorom su osigurana sredstva u iznosu od 2 miliona KM, a prema riječima Šuhreta Fazlića, gradonačelnika Bihaća, dodijeljena sredstva konačno su potvrda da ovaj dio Bosne i Hercegovine nije zaboravljen, zahvalivši pri tom Vladi F BiH i ministru Šemsudinu Dediću koji je sa kolegom ministrom Denisom Lasićem pomogao pri osiguravanju sredstava za aerodrom u Bihaću.

Kako je istaknuto tokom potpisivanja ugovora, obezbijeđena sredstva u iznosu od dva miliona KM, biti će utrošena za projektnu dokumentaciju aerodroma (500.000 KM), ograđivanje poletno-sletne staze i pratećih objekata (400.000 KM), izgradnju pristupne ceste (400.000 KM), izmještanje postojećih objekata (500.000 KM) i dobijanje atesta,dozvola i licenci (200.000 KM).

Kako je istakao resorni ministar Denis Lasić, navedena sredstva su namjenski prikupljena sredstva od putničke takse koja se naplaćuje isključivo za razvoj avio infrastrukture u F BiH. On je naglasio da je jedan od prioriteta resornog ministarstva ulaganje u avio infrastrukturu u F BiH s ciljem poboljšanja usluga prometa putnika, odnosno kako bi aerodromi u F BiH bili još konkurentniji aerodromima u okruženju i regiji.

Potpisujući danas ugovor, Elvedin Sedić, direktor JP Aerodrom Bihać naglasio je da su osigurana sredstva u iznosu od 2 miliona KM značajan korak u smjeru podizanja privredne i turističke aktivnosti u USK-a, budući da, ističe Sedić, ulaganje u prometnu infrastrukturu uvijek prati i poboljšanje kvalitete poslovnog okruženja.

KOMENTARI:
Loading...