Unsko-sanski kanton

Vijećnici GV Bihać: Nije istina da smo se oglušili na poziv vijećnika Lipovače za podršku Ajli Vojić

Na današnjoj 24. sjednici Gradskog vijeća Bihać, u sklopu vijećničkih pitanja, vijećnik Adnan Lipovača iznio je problem odlaska sportašice Bišćanke Ajle Vojić na Svjetsko prvenstvo u kickboxingu koje će se održati u Irskoj.

Vijećnik Lipovača je pozvao Gradsku upravu da joj pomogne finansijski, te zamolio službu finansija da sredstva njegovog današnjeg paušala ustupi Ajli Vojić. Pozvao je i svoje kolege vijećnike da to isto urade, a lokalni portali su netom nakon toga prenijeli informaciju da su se svi drugi vijećnici oglušili na njegov prijedlog.

– Sa obzirom da prijedlog nije došao u pisanoj formi, gdje bi se vijecnići mogli izjasniti, nepošteno je zaključeno da ostali vijećnici nisu htjeli podrzati ovu inicijativu. Mi naprosto nismo ni imali priliku izjasniti se iz razloga što na vijećničkim pitanjima to nije ni moguće, dok pismenu inicijativu od strane vijećnika Lipovače nismo ni dobili, potvrdilo je nekoliko vijećnika Gradskog vijeća Bihać za ABC.ba.

Zbog ovakvog poteza, stiče se dojam da je navedeni vijećnik radi samoporomocije nastupio politikantski i nekorektno prema svojim kolegama koji bi možda također preusmjeravanjem svog paušala podržali Ajlu.

KOMENTARI:
Loading...