Ovo je priča sa videozapisom o petogodišnjem radu i postojanju Udruženja žena „Svjetlost“ iz Vrnograča. Ovo Udruženje žena djeluje dakle punih pet godina, ima svoje prostorije a time i uslove za rad koji se za protekli period cijeni kao vrlo dobar. Udruženje žena „Svjetlost“ osnovano je 14. aprila 2010. godine.

U subotu, 11. aprila Udruženje je priredilo skromnu svečanost povodom obilježavanja pet godina rada i postojanja, a za tu priliku u goste su pozvali nekoliko sličnih udruženja iz općine Velika Kladuša i šire. Tako su gosti koji su se odazvali na poziv ovog Udruženja bili Udruženje žena „Tuzla“, Udruženje žena „Otoka“ te „Izvor“ iz Bužima a sa područja općine Velika Kladuša Udruženja žena „Đul“ iz Crvarevca, „Ašik Kaldrma“ iz Podzvizda i „Mala Kladuša“.

Uoči početka priređene svečanosti domaćini i svi njihovi gosti posjetili su spomen česmu posvećenu tragično stradalim navijačima Nogometne reprezentacije BiH poznatijim kao „Ljuti Krajišnici“. Cvijeće su položile sve delegacije domaćeg i gostujućih udruženja a potom proučili fatihu.
U zabavnom dijelu programa, uz muziku uživo, prisutnima se predstavilo Kulturno-umjetničko društvo „Vrnograč“ sa nekoliko svojih koreografija.

KOMENTARI:
Loading...