U maju 2009. godine stanari, njih 65 uplatilo je depozit u iznosu od 15 posto vrijednosti stana za stan na Ozimicama I.

U oktobru iste godine JU “Stanouprava” Bihać potpisala je ugovor sa firmom “Domoinvest” d.o.o. Bihać za izgradnju stambene zgrade za boračku populaciju.

Ova zgrada je trebala biti namijenjena demobilisanim borcima i porodicama poginulih boraca koji su kupili stanove pod “povoljnim uslovima”, a trebala je biti izgrađena u roku od jedne godine.

U oktobru 2014. godine gradonačelnik Bihaća, Emdžad Galijašević je uručio ključeve za 35 stanara i obećao da će drugi dio zgrade biti završen u 2015. godini, međutim do toga nije došlo.

Danas, u 2016. godini, radovi na zgradi još nisu završeni.

Zgrada je još uvijek gradilište, a stanari koji su uselili u dovršeni dio ne mogu prevesti stanove na sebe jer zgrada nema upotrebnu dozvolu, naravno jer je završeno samo pola posla.

Kako je Grad dao dozvolu za rad supermarketu u prizemlju objekta nikom nije jasno, ali je jasno da supermarket radi doslovno u gradilištu. Čak ni inspekcija, pa ni policija ništa po tom pitanju ne radi.

Važno je zapošljavanje Bišćana pa makar radili i u gradilištu.

“Galijašević svakodnevno tvrdi da plaća za 15 familija stanarinu što nije tačno. Nekoliko mjeseci nije refundirao kiriju, a nekima nije uplaćeno i do 7 mjeseci. Smail Toromanović, savjetnik gradonačelnika Bihaća je obećao još u proljeće 2016. godine završetak objekta, međutim gradilište više liči na filmove strave nego da se nešto pravi ili gradi”, kažu izmrcvareni stanari ove zgrade.

Stanari, demobilisani borci i porodice poginulih boraca i dalje vraćaju nekoliko kredita, plaćaju kiriju dok svi lažu i obećavaju.

Živjeli izbori u oktobru i živjela nam najdraža Bosna i Hercegovina iz koje je iselilo više od 80 hiljada ljudi, od kojih prednjači grad Bihać.

Više o lažima naših političara pogledajte u video prilogu…

 

KOMENTARI:
Loading...