Večeras, odmah nakon što su objavljeni prvi rezultati glasanja za načelnika općine Cazin, simpatizeri stranke A-SDA su napunili Dom kulture Cazin i s nestrpljenjem očekivali novog starog načelnika Nermina Ogreševića. 
Nakon što ga je najavio dugogodišnji novinar RTV Cazin, Kenan Alagić, pred okupljenu masu je izišao Ogrešević a pristalice su ga dočekale s oduševljenjem i tekbirima.

“Hvala Allahu dž.š. što je odredio da mi pobijedimo na ovim izborima. Ja sam ovih mjesec dana zaista puno govorio, pa ne bih večeras baš previše dužio.
Ovo je pobjeda naša zajednička. Ovo je našem timu zaista bitno, da ste vi stali iza našeg koncepta, a naš koncept je bio projekat, razvoj, napredak.
Ovih 12 godina, kao što sam istakao, mi smo svaki projekat slagali jedan po jedan. Nije bilo ni malih ni velikih projekata, ni putića ni ovog ni onog, kako su umijeli podcjenivati to oni koji nisu dobro razumjeli kako se radi za zajednicu.
Nama je izrazito bitno što je pobijedio koncept rada, povjerenja i što ste vi kod nas prepoznali iskrenost i iskrenu namjeru, i ja vjerujem da uz Božiju pomoć i činjenicu da je narod Cazina stao iza ovog projekta razvoja i borbe za Cazin, da će naš politički utiacaj učiniti to da ćemo se mi jače i bolje moći izboriti sa preprekama koje smo često imali pred sobom a radeći za svoj Cazin, a koje su radili oni koji su govorili da sve žele napredak Cazina a sve su činili da do napretka ne dođe.”
– rekao je Ogrešević.

Kompletan govor pogledajte klikom na video ispod:

 

 

KOMENTARI:
Loading...