Pažljivo ali i odvažno najavljivana akcija za izgradnju potpuno nove kuće porodici Muhameda Šabića iz Šumatca, odvija se i realizira bolje nego je iko mogao očekivati. Svakako, takvom razvoju događaja možemo zahvaliti samo organizatorima akcije i humanim ljudima, prije svega onima iz Šumatca u kojem trenutno, u tuđoj i neuslovnoj kući, živi Muhamed sa suprugom i dvoje djece, od kojih je sin Aldin, zbog nesretnog slučaja postao teški invalid.

Samo desetak dana nakon prve posjete ovoj porodici i najave početka humane akcije (Najavljena humana akcija za porodicu Muhameda Šabića iz Šumatca), pozvani smo da popratimo radove na izlijevanju druge ploče, a kad smo došli zatekli smo više od dvadeset komšija i prijatelja porodice Šabić. Pored onih koji su direktno nešto radili, tu su bili i njihovi članovi porodice ali i drugi koji jednostavno na takav način podržavaju ovu akciju. Porodica Šabić iznenađena je brzinom i kvalitetom akcije i zasigurno, može već početi pripreme za jesenje useljenje u vlastitu kuću, i konačno miran i siguran život bez selidbi kakvih je često bilo u ovoj porodici.

Boraveći i razgovarajući sa vrijednim Šumatčanima dolazimo do saznanja da je Muhamed Šabić izuzetno vrijedan, pošten i korektan komšija ali posebno kao radnik nadničareći kako bi prehranjivao svoju porodicu. To je zasigurno razlog dobrom odazivu akciji, a na izlijevanje druge ploče došli su i najveći donatori koji su na gradilištu pripremili i zajedničku večeru za sve radnike i goste na ovoj akciji.
Za konačan cilj ove akcije organizatori moraju još itekako raditi a za sve one koji se žele i mogu priključiti objavljujemo kontakte predsjednika Mjesne zajednice Šumatac Hasana Dizdarevića – Ćuće: 061-753-823 i broj Muhameda Šabića 061-589-282.
Naša Redakcija se obavezuje još popratiti čin useljenja porodice Šabić u vlastitu kuću i time svjedočiti još jednoj u nizu uspješno okončanih humanih akcija.

KOMENTARI:
Loading...