U subotu je u bužimskom Centru za kulturu održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Bužim za 2015. godinu, u organizaciji Sportskog saveza općine Bužim.

Za sportistu godine 2015. proglašen je Harun Šahinović, član taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević – Hamza“ , dok su Berina Krupić, u ženskoj, a Edin Vučelj u muškoj konkurenciji, proglašeni za najuspješnije u konkurentskoj disciplini.

Najbolji sportista općine Bužim, Harun Šahinović, u svome kratkom obraćanju zahvalio se roditeljima na podršci koju su mu pružali, svojim trenerima Admiru Sijamhodžiću i Edinu Bajrektareviću, te općinskom načelniku Aganu Buniću i Sportskom savezu općine Bužim koji su omogućili da učestvuje na takmičenjima i osvoji medalje.

– Biti sportista godine općine Bužim je velika čast. Trudit ću se i u ovoj godini da svojim rezultatima opravdam ovo priznaje koje mi je dodijeljeno, kazao je Harun.

– Danas nakon punih 20 godina Sportskog saveza općine Bužim (SSOB) broji 27 aktivnih članica sa preko petstotina sportista u loptačkim, borilačkim i ostalim sportovima koje se takmiče od kantonalnih, federalnih pa do međunarodnih takmičenja i ostvaruju zapažene rezultate. Kroz sve ove aktivnosti animiramo mlade ljude, učenike da kroz aktivnosti članica i kroz sekcije školskog sporta pronađu sebe i da doprinesemo stvaranju mladih ljudi sa pozitivnim stavom o zdravom životu, kazao je Admir Sijamhodžić, predsjednik bužimskog Sportskog saveza.

 Mala grupa entuzijasta, sportista je osnovala Sportski savez koji već dvadeseti put organizira ovakve svečanosti i prezentiraju sve ono što naši sportisti rade i gdje sve predstavljaju općinu Bužim, te prezentiraju sve uspjehe i rezultate kojih je bilo dosta u ovim proteklim godinama. S toga, iskrena čestitka svima koji su dali doprinos u ostvarivanju ovih rezultata. Posebno roditeljima koji najviše ulažu u sport i ostvarene rezultate. Prošle godine smo obećali da ćemo otpočeti radove na našoj sportskoj dvorani, koje smo uspješno i završili. Nećemo čekati 2018. godinu, mi ćemo, ako Bog da, našu dvoranu završiti ove godine jer imamo obećanja i radimo maksimalno da ove radove privedemo kraju, kazao je načelnik Agan Bunić.

Dobitnici priznanja i nagrada

Sport za invalidna lica – Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji  je Toplaović Rasim, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji je ekipa u pikadu, najuspješniji trener u ovoj kategoriji je Sijamhodžić Medin, i najuspješniji sportski radnik Semir Odobašić.

Školski sport – Najuspješnija sportašica-učenica u školskom sportu je Handanović Sara, i sportaš-učenik iz Osnovne škole “Bužim”, Abazović Tarik.

Za najuspješniju sportašicu-učenicu u srednjoškolskom sportu proglašena je Toromanović Nevzeta, MSŠ “Bužim”, i sportaš-učenik Izedin Šahinović. Za najuspješnijeg pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja u ovoj kategoriji proglašen je Aladin Ičanović, te najuspješnija sekcija u školskom sportu – odbojkaška sekcija Osnovne škole “Bužim”.

Posebna priznanja u loptačkim sportovima uručena su: Ljubijankić Izetu, Mulalić Sulejmanu, Muratović Adni, Mulalić Lejli, Šahinović Amni, Mulalić Amini, Elkasović Aleni, Alešević Vehudinu, Škaljić Tariku, Kudelić Mirzi, Veladžić Harisu, Odobašić Izudinu, te Ćatić Amini.

Posebno priznanje za rezultate u borilačkim sportovima uručena su Mulalić Ameli, Grošić Humejdu, te Mustafić Edni.

Posebno priznanje Sportskog saveza za rezultate u ostalim sportovima dodiljeno je ASK “Otpisani”, Dervić Ifetu, te Jusić Dini.

Najuspješnijim kadetom u 2015. godini proglašen je Krupić Mehmed, dok su za najuspješnije kadetkinju proglašene Šahinović Amila i Tahić Amila.

Najuspješniji junior je Đulić Hanan, a  najuspješnija juniorka Bajrić Nusmira.

U kategoriji „Posebna priznanja“ dodijeljeno je 25 priznanja.

Poseba priznanja su uručena mladim sportistima, sportskim perspektivama: Cazinkić Jusuf, Erdić Talha, Čaušević Hasan, Sijamhodžić Vedin, Bunić Bilal, Šahinović Adna, Elkasović Ilhan, Ćatić Davud, Ćatić Sara, Isaković Aid, Isaković Ena, Ramić Ema, Šahinović Amel, Ičanović Ernad, Bajrektarević Džejlana, Alešević Azra, Tahić Amil, Tahić Nail, Kovačević Amna, Kovačević Elmedina, Buljubašić Ibrahim, Šahinović Belma, Hadžić Ajdina, Dervić Amela, Hadžić Aldina.

Zahvalnicu Sportskog saveza za doprinos u razvoju sporta na području općine Bužim dodijeljena su Isaković Elvedinu, Bunić Enizu i Šahinović Huseinu.

Najuspješniji trener za 2015. godinu  je Sijamhodžić Admir.

Najuspješnija ekipa u konkurenciji loptačkih sportova je ŽOK “ Bužim”, a u muškoj kategoriji OK “Bužim”.

Najuspješnije ekipe u konkurenciji borilačkih sportova su TKD “Hamza” u muškoj kategoriji,  a  TKD ”Gazija” u ženskoj konkurenciji.

 

Komentari: