U nedjelju, 19. jula 2015. godine održan je trening airsofta u Velikoj Kladuši, na području šume Njoševica u organizaciji ASK Desant Velika Kladuša. Iako se trening odvijao na velikim vrućinama pri čemu su temperature dostizale čak 38 stepeni, treningu su pristustvovali oko 30 airsoftera iz Velike Kladuše, Cazina i Bužima.

Klubovi koji su učestovali na treningu su ASK Otpisani iz Bužima, ASK Izgubljeni iz Cazina i dva kluba iz Velike Kladuše, ASK Centurion Velika Kladuša i ASK Desant Velika Kladuša.

Ovom prilikom, članovi ASK Desent Velika Kladuša ističu veliku zahvalu svim ljudima koji su dali saglasnost sa kojom airsofteri u budućnosti mogu koristiti šumu Njoševica za svoje treninge. Posebnu zahvalu su izrazili predsjedniku sportskog saveza, prof. Velimiru Zahiroviću kao i dežurnim policajcima u 4. policijskoj stanici koji su bili prisutni na početku treninga.

Na kraju dodajemo da je airsoft ekstremni vojnosimulacijski sport u kojem se koriste replike s plastičnim kuglicama promjera 6 mm.

Pogledajte video prilog o airsoftu:

KOMENTARI:
Loading...