U Sarajevu, 20. i 21. februara, održana je šesta naučna olimpijada projekata za učenike osnovnih i srednjih škola (BOSEPO),koji čine Bosna Sema obrazovne institucija. Sa ovog takmičenja u Bihać su došle dvije zlatne, devet srebrenih i trinaest bronzanih medalja, dok su za Bužim osvojene po jedna medalja zlatna, srebrena i bronzana.

Općinski načelnik Agan Bunić danas je organizovao prijema za najuspješnije učenik koji su predstavljali našu općinu. Uz prigodan razgovor načelnik Bunić je čestitao na uspjehu mladim znancima, koji su budućnost općine, i naglasio da im općina stoji na raspolaganju.

Jednu od tri medalje koje su došle na Unsko-sanski kanton je osvojio Skenderović Muhammed, dok je Abdić Amela osvojila srebranu, a Kauković Dalila bronzanu medalju.

Na olimpijandi su predstavljena 92 projekta iz četiri kategorije: energija, okoliš, inžinjering i informacione tehnologije. Učestvovalo je 184 učenika osnovnih i srednjih škola iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Zenice, gdje su prezentirali svoje projekte na kojima su radili proteklu godinu i borili se za vrijedne novčane nagrade i mogućnost učešća na međunarodnim takmičenjima.

Učenici čiju su projekti ostvarili najbolje rezultate na BOSEPO olimpijadi dobili su status najboljih i samim tim obezbjedili sebi i svojoj školi odlazak na velika svjetska takmičenja kao što su „I-SWEEP“ ; “GENIUS“ u SAD Bosna Sema. Učenicima želimo uspjeh na međunarodnom takmičenju gdje će predstavljati svoju općinu i svoju državu.

KOMENTARI:
Loading...