– Bili smo jedini balkanski par na ovom takmičenju pa nam je ono predstavljalo veliki izazov. Naši razultati su više nego odlični. U najstarijoj kategoriji u kojoj plešemo na „World open latino“ zauzeli smo 155. mjesto, a u standardu 65. mjesto.

Konkurencija je bila izuzetno jaka – za portal nam je rekla Cazinjanka Evelina Kajtezović, nekadašnja prvakinja naše zemlje u plesu prenoseći utiske sa nedavno održanog  “Latin kvartal cup 2015” u poznatoj Crocus city dvorani u Moskvi u kojoj se predstavilo 5 hiljada plesnih parova iz svih dijelova svijeta. Takmičenje se održavalo krajem februara, a osim trodnevnog takmičarskog dijela sa svojim plesnim partenerom Svetislavom Savanovićem imala je priliku razgledati i primamljive dijelove Moskve.

–Iako zajedno plešemo tek osam mjeseci odlično se slažemo i zajedničkim snagama ostvarujemo dobre rezultate. Zadovoljni smo organizacijom i posebno sretni što smo imali priliku učestvovati na tako velikom plesnom turniru. Ovo smatramo našim najvećim uspjehom u dosadašnjoj plesnoj karijeri – naglašava naša Cazinjanka i zahvaljuje roditeljima, trenerima bez kojih, kako kaže, ne bi uspjeli postići ovakve rezultate. Zahvaljuje i “Bowling centru Cazin” koji im omogućava prostor za vježbanje.

– Divno je bilo posjetiti ovaj veliki turnir i “zemlju plesa”, nadam se da ćemo u budućnosti imati još ovakvih prilika, a sve ovo nam je motivacija da se i dalje trudimo i napredujemo.

KOMENTARI:
Loading...