Načelnik Behrić je goste upoznao sa potencijalima koje naša općina posjeduje, a razgovor je uglavnom bio skoncetriran na proizvodnju zelene energije, odnosno izgradnju/ ugradnju solarnih fotopanela na lokacijama u našem gradu koje budu ispunjavale tehničko-pravne uslove. Vođen je kontruktivan razgovor i oko unapređenja i rekonstrukcije javne rasvjete i prelazak na modernu LED rasvjetu kojom bi se postigla izvanredna energetska efikasnost.

Poduzetnici iz Italije iskazali su veliku zaintereseiranost po ovom pitanju, te ponudili su za početak određene usluge u vidu prijedloga, uputa i mogućih rješenja besplatno, čak i kada je u pitanje selektivno odlaganje komunalnog otpada, odnosno moderniziranje usluga koje pruža JKUP “Komunalije” doo.

Općina Velika Kladuša će u skladu sa svojim mogućnostima pružiti podršku i staviti se na raspolaganje svim stranim investitorima koji budu svoje poslovanje orijentirali na području naše općine. Tome će uveliko doprinjeti i Ureda za dijasporu, koji je u utorak svečano otvoren, preko kojeg će se moći ostvariti dosta bolja komunikacija sa inostranim investitorima i mogućnostima višestrukog poslovanja.

KOMENTARI:
Loading...