Ove godine svoje srednjoškolsko obrazovanje završili su 173 maturanta. Od 7 odjeljenja koji završavaju 2 su razreda tehničke škole, a 5 razreda stručne škole.

Učenici koji su se najviše istakli, te su ušli u uži izbor učenika generacije tehničke škole su Šečić Amina, Mušedinović Velid, Džananović Belmin i Đogić Zlatko. Učenikom generacije tehničke škole proglašen je Mušedinović Velid.
Učenik generacije stručne škole je Ikanović Almir.

Pedagogica Selmira Hodžić ističe da joj je izuzetno žao zbog situacije u kojoj se nalaze s obzirom da dolaze na dodjelu diploma u maskama i poštovajući epidemiološke mjere zbog čega su odvojili odjeljenja, a posebno jer maturanti nemaju svoju maturalnu zabavu koju itekako zaslužuju.

Maturantima, roditeljima i gostima obratio se i direktor škole Nihad Ugarak koji je poželio učenicima sreću u budućnosti,a posebno je istakao da je ponosan na ove mlade ljudi koji su dobri ambasadori škole i Velike Kladuše.

Maturanti su se emotivno oprostili sa svojom razrednicom i školom, ali uz jaku poruku -nikad „Doviđenja“, već „Vidimo se“.

Maturantima čestitamo i želimo im sretnu i uspješnu budućnost! 

Komentari: