Inicijativa za pokretanje postupka opoziva načelnika općine Velika Kladuša Edina Behrića po drugi put će se naći pred vijećnicima Općinskog vijeća.

Vijećnici će se o ovoj Inicijativi očitovati na narednoj sjednici, koja će biti održana u četvrtak, 07. maja, odlučeno je u petak, 24. aprila na održanom Kolegiju Općinskog vijeća.

Inicijativu za smjenu načelnika Behrića podnijelo je 15 vijećnika (vijećnici Laburističke stranke BiH, Kladuške stranke privrednog prosperiteta (KSPP) i jedan vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH). Kako se u Inicijativi navodi, pokretanje postupka opoziva načelnika Behrića traže zbog neprovođenja zaključaka Općinskog vijeća, zatim radi opstrukcije i blokade rada Općinskog vijeća, te radi nefunkcionisanja Općinskog organa uprave. Također, opoziv načelnika vijećnici traže radi, kako se u Inicijativi navodi, nepoštivanja Odredbi Zakona o budžetima u FBiH, a naročito radi neblagovremenog izvještavanja Vijeća o utrošku budžetskih sredstava.

Podsjećamo Inicijativu za pokretanje postupka opoziva načelnika Behrića u mjesecu septembru prošle godine podnio je i Klub nezavisnih vijećnika Laburističke stranke BiH ali ista nije usvojena na sjednici Vijeća održanoj u decembru.

Pored Incijative, na dnevnom redu 25. redovne sjednice Vijeća naći će se još i nekoliko Odluka o utvrđivanju javnog interesa, te nekoliko informacija, između ostalih, Informacija o stanju javne sigurnosti na području Općine u prošloj godini, te Informacija o organizaciji i funkcionisanju prevoza učenika osnovnih i srednjih škola u 2014. godini.

KOMENTARI:
Loading...