Ured za dijasporu pri Općini Velika Kladuša, realizirao je unapređenje usluga uvođenjem sistema e-uprave, koji je na usluzi građanimana iz dijaspore .

Na zahtjev, elekronskim putem građani Velike Kladuše, koji žive i rade van granica Bosne i Hercegovine, moći će dobiti potrebna dokumenta na svoju mail adresu. Realizacija ovakvog projekta je od velikog značaja, jer građani iz dijaspore su bili prinuđeni da dolaze po dokumente u Veliku Kladušu.

Ova usluga omogućava građanima koji trenutno žive i rade u nekim od evropskih ili prekookeanskim zemljama, da uštede novac i vrijeme prilikom izdavanja dokumenata. Radi se o još jednom zajedničkom projektu velikokladuških vlasti i dijaspore, kaže Senad Šehić, općinski koordinator za dijasporu.

Na inicijativu građana Velike Kladuše koji žive i rade u austrijskom gradu Leodingu, a u saradnji sa ASKO Leoding nogometnim klubom. organizirali su malonogometni turnir. Na turniru će učestvovati i djeca iz Velike Kladuše u kateroriji od devet do 12 godina.Tim povodom je održan i sastanak predstavnika nogometnih klubova i načelnika Općine Velika Kladuša.

U okviru posjete Leodingu, delegaciju Velike Kladuše, predvođenu načelnikom Edinom Behrićem, primit će gradonačelnik Walter Brunera.

Komentari: