Ovih dana je završen zajednički projekat medrese “Džemaludin ef. Čaušević” Cazin i humanitarne organizacije SADAKA iz Bužima. Riječ je o projetku izgradnje kuće za porodicu Nahić iz MZ Elkasova Rijeka – Bužim.

Akciju je pokrenula humanitarna organizacija „SADAKA“, a priključili su joj se prijatelji organizacije, dobri i humani ljudi, te MEDRESA DŽEMALUDIN ČAUŠEVIĆ CAZIN,  mnogobrojni pojedinačni donatori i privatne firme bez čije podrške ni ovaj projekat ne bih tekao ovako brzo i po planu.

Ova šestočlana porodica je do sada živjela pod pločom u prostorijama koje nisu imale struju, prostorije koje su prokišnjavale i gdje je bilo potrebno mnogo ulaganja kako bi uslovi za četvero male djece bili doslijedni nekog normalnog života koje svi mi danas hvala Allahu imamo.

Teška životna priča ove porodice uljepšana je useljenjem u topli dom koji je izgrađen zahvaljujući uspješno okončanoj humanitarnoj akciji, čiji cilj je bio osiguranje krova nad glavom ovoj porodici.

Tim povodom, ovu porodicu su posjetili direktor medrese prof. Salih Dervić, profesor Ibrahim Redžić, te Munir ef. Makić, kao i aktivisti H.O. Sadaka sa svojim prijateljima i donatorima.

Prilikom posjete proučena je i dova za useljenje u novu kuću.

Pored predsjednika organizacije SADAKA, prisutnima se obratio i direktor Medrese Salih Dervić te profesor Redžić i Munir Makić.

Direktor Medrese je posebno istakao da se u ovom projektu pokazalo veliko jedinstvo svih privrednika i mnogih dobrih i humanih ljudi koji su zajedničkim radom uljepšali život ovoj porodici.

Molimo Milostivog Gospodara da obilatom nagradom nagrade sve koji su se uključili u ovu akciju.

KOMENTARI:
Loading...