Leila Bečić, porijeklom iz Ključa, uspješna je manekenka koja svoju karijeru gradi, koračajući svjetskim modnim pistama. Na taj način pokušava ostvariti svoj dječiji san – opstati u svijetu modelinga i pokušati se izboriti za svoje mjesto pod suncem.

Leila je rođena u Švicarskoj, gdje trenutno živi i radi. U razgovoru zaRadiosarajevo.ba govori o svojim počecima u svijetu modelinga i teškom putu ka uspjehu.

Leila ističe da je svoje prve korake u manekenstvu napravila u 12. godini, kada se prijavila na izbor u Općini Ključ.

“Od malih nogu sam oduvijek krala maminu šminku i štikle te pozirala ispred ogledala. Međutim, prije 12. godine nisam imala priliku da se prijavim na bilo kakav izbor. Ali kad sam čula da kod nas u općini Ključ traže mlade talente, bila sam sigurna da je to moja prilika. Moram vam reći da sam bila u pravu. Od tada je sve krenulo – razna snimanja, za moj book, revije za butike u Ključu, Sanskom Mostu, Bihaću, Banjoj Luci, te Fashion Week. Ozbiljnije je tek krenulo poslije izbora za miss”, kaže Leila.

Nizanje uspjeha od tinejdžerskih dana

Kada je prvi put kročila na scenu i počela nositi svoje, umjesto maminih štikli – sve je krenulo naprijed.

“Posljednji internacionalni ugovor sam imala u Mumbaiju, gdje sam provela posljednjih šest mjeseci radeći kataloge, print za indijske nošnje i videoklipove. Moja matična agencija me htjela slati za Singapur direktno nakon Indije, jer su me tražili tamo, ali sam nakon godinu dana htjela posjetiti porodicu, a i doći u svoju lijepu Bosnu.Tako da nakon ljetnog odmora počinje nova sezona.”
Uspjesi

Iako je vrlo mlada, Leila je iza sebe ostavila zapažene rezultate u svijetu ispod reflektora i fotoobjektiva. Ona ističe samo neke: fotomodel USK-a 2007, Miss USK-a 2011, Miss televotinga FBiH 2011. i finalistica za izbor Miss BiH 2011. godine.

“Nakon izbora sam se preselila u Švicarsku gdje sam počela s radom. Radila sam katalog za Njemačku kompaniju nakita, reviju za Mercedes Benz u Cirihu, te različite revije vjenčanica i koktel haljina. Švicarska je poznata po satovima i čokoladama, tako da sam radila revije od čokoladnih haljina, te sam bila pozvana u Pariz da predstavljam švicarski dizajn na sajmu. Sada sam se vratila u junu na ljetni odmor, ali mi je i prva sedmica odmora bila radna – radila sam reklamu za Breitling i Calidu gdje sam prezentirala zimsku kolekciju 2015./2016. godine.”

U razgovoru za Radiosarajevo.ba Leila kaže da često dođe u Bosnu, odakle joj je i porijeklo, te da se kao i većina manekenki može pohvaliti ulogama u spotovima bosanskohercegovačkih pjevača.

KOMENTARI:
Loading...