U sklopu manifestacije Dani općine Bužim, u okviru Dana privrede, nakon obilaska bužimskih firmi, upriličeno je tradicionalno druženje privrednika.

Večeri privrednika u hotelu “Evropa” prisustvovala je većina njih, nisu krili zadovoljstvo što se tradicija okupljanja privrednika nastavlja iz godine u godinu, te što se jedan dan posebno posveti onima koji čine privredni život i zapošljavaju većinu radnika na području Bužima.

Prisutnim privrednicima se u svojstvu domaćina obratio općinski načelnik Agan Bunić.

“Privrednici općine zaslužuju puno više pažnje, najmanje što se može uraditi jeste odvojiti jedan dan za privrednike i jednu posebnu večer. Cilj ovog druženja je da se razmijene mišljenja, proslave poslovni uspjesi, iznesu planovi za naredni period, a ne bilo kakva promocija ili nešto slično. Ovakva druženja moraju postati tradicija, i zbog toga smo se ponovo odlučili na ovo tradicionalno četvrto druženje, bez obzira na sve probleme koje nas trenutno prate i usporavaju, i što pojedinci bespotrebno politiziraju ovakva druženja. Čestitam vam na svim poslovnim uspjesima i rezultatima, drago mi je da vas vidim za istim stolom, te vas pozivam da još više ulažete na području općine, da zapošljavate naše sugrađane. Na tom vam putu stoji na raspolaganju Općina Bužim i ja, kao vaš načelnik”, kazao je načelnik Bunić.

KOMENTARI:
Loading...