Sporazumom definirani međusobni odnosi koji će biti usmjereni na razvoj partnerskih odnosa u skladu s potrebama i interesima privrede

U Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona potpisan je sporazum o suradnji ove institucije sa Razvojnom agencijom Unsko-sanskog kantona.

Sporazum su potpisali predsjednik Komore Ismet Pašalić i Eldin Begić v.d. direktora Razvojne agencije.

Sporazumom su  definirani međusobni odnosi koji će biti usmjereni na razvoj partnerskih odnosa u skladu s potrebama i interesima privrede i to: izrada razvojnih projekata i dokumenata, zajednička realizaciju razvojnih projekata, unapređenje regionalnog razvoja, poticanje i unapređivanje privrednog razvoja, promocija USK kao atraktivnog područja za investitore, promocija na domaćim i stranim sajmovima, unapređenje poslovnog ambijenta, apliciranje projekata na međunarodne i domaće fondove i javne pozive.

Potpisnice sporazuma izrazile su spremnost da ubuduće dogovorno rade na razvoju poduzetništva, poticaju izvoza, unapređenju vanjskotrgovinske razmjene i turističkih usluga, podršci domaćoj proizvodnji i uslugama, podršci razvoju primarne poljoprivrede i ruralnih područja.

Potpisivanju sporazuma prethodio je sastanak, na kojem su se, uz osvrt na trenutačnu ekonomsku situaciju na području USK, obje strane složile da je jedan od velikih problema nepostojanje zajedničkog razvojnog projekta svih zaiteresiranih institucija. Iznesene su i  ideje za projektnu saradnju i ž konkretni projektni prijedlozi na kojima će PK USK i RA USK sarađivati, a dogovorena je i saradnja na reviziji dokumenta Strategija razvoja USK za period 2014. – 2020. godina.

KOMENTARI:
Loading...