Načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić i Bobana Velaga, predsjedavajuća Općinskog vijeća, u Kabinetu Načelnika, uručili su nagradu od po 1.000,00 KM Irmi Redžić i Admiru Džaniću, učenicima generacije osnovne i srednje škole u Bosanskom Petrovcu.

Prijem je organiziran u Kabinetu načelnika Bosanskog Petrovca za učenike generacije, njihove roditelje kao i direktore osnovne i srednje škole, Besimu Kišljen i Mujesiru Kavaz.

Načelnim Hujić i predsjedavajuća Vijeća Velaga čestitali su učenicima na uspjehu, kao i izrazili zahvalnost roditeljima da njihovim naporima da omoguće Irmi i Admiru da postignu izuzetan uspjeh u dosadašnjem školovanju.

„Ovo su zlatna djeca, koja su se u toku školovanja samo za nijansu istakli, između velikog broja izuzetno uspješnih đaka, koja sam poručio da se kud god put školovanja odveo uvijek vrate svom rodnog gradu Bosanskom Petrovcu.“

Novčana sredstva su osigurana iz odvajanja dijela paušalno vijećnika u Općinskom vijeću Bosanskog Petrovca, a izbor učenike generacije koje će dobiti nagradu prepušten je školama, na osnovu rezultata cjelokupnog školovanja učenika.

„Zadovoljna sam kada vidim da ove nagrade idu u prave ruke, da su ovo učenici koja su obraz ovog grada, kamo sreće da Bosanski Petrovac ima više škola, i da imamo još više učenika generacije“- rekla je Bobana Velaga, predsjedavajuća Općinskog vijeća.

KOMENTARI:
Loading...