Kako doznajemo ove godine bi moglo biti upitno održavanje konjičkih trka “13. Memorijal Alija Izetbegović” .

Naime, organizacija ovih trka koje se već godinama održavaju na hipodromu Bakšaiške barei koje su stekle određenu popularnost i simpatije na prostorima cijele regije, ove godine dolazi pred zid kojeg neće biti lako preći. S obzirom da organizator ima podršku određenogbroja sponzora i donatora ( “Meggle” d.o.o. Bihać, Predsjedništvo BiH, Grad Bihać…) pripreme i razgovori oko organizacije već neko vrijeme teku.

Međutim obećana finacijska podrška od strane Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Vlade F BiH za Memorijal predhodne 2015­-te godine , do danas nije ispoštovana a kako se čini da će izostati i ove godine , što dovodi do činjenice da će biti nemoguće organizirati Memorijal.

Isto tako ponuđena sponzorska sredstva od strane BH Telecoma ove godine su prepolovljena u odnosu na predhodnu godinu, što dodatno otežava stvari. Čini se da Memorijal Alija Izetbegović, koji je bio idejni tvorac jedinstvene i nezavisne Bosne i Hercegovine, nekim pojedinacima služi prvenstveno za naslikavnje sa zvaničnicima naše zemlje i grada, a ne ustvari za ono što je njegov krajnji cilj.

KOMENTARI:
Loading...