Predstavnici prijevoznika u USK, koji vrše usluge školskog prijevoza,oglasili su se danas kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo nastalom situacijom zbog štrajka u osnovnom i srednjem obrazovanju. Tvrde da je Vlada USK pokazala da želi riješiti problem i da je izmirila većinu dugova prema njima. Ostalo je da se isplati, kaže Ismet Salešević predsjednik Udruženja prijevoznika BUS US, još manji dio duga.

Njihovi ugovori važe od septembra, odnosno,početka školske godine i smatraju da su već oštećeni time što njihovi radnici već drugu sedmicu ne vrše usluge prijevoza i neizvjesno je kada će početi. Salešević kaže da će ako je plaćeno vrijeme u provedeno štrajku, i prijevoznici ispostaviti svoje račune prema validnom ugovoru.Napominju da su i sami uvijek morali pregovarati sa vlastima da isplati naknade za usluge prijevoza, koje su čekali i više godinu dana.

Traže da im se do ponedjeljka kaže da li su potrebne usluge prijevoza ili ne.  Spremni su, upozorava Salešević, i na druge mjere da zaštite svoje radnike, kojima mogu osigurati i druge usluge prijevoza kako bi zaradili plaće.

S druge strane, spremni su i na zajednički dogovor sa upravama škola i Vladom, a ponudili bi i svoj prijedlog za smanjenje izdvajanja iz budžeta za školski prijevoz. Prijevoznici okupljeni u Udruženju BUS USK smatraju da bi mogli ostvariti uštede i do 300-400 hiljada KM, smanjenjem cijena prijevoza i za učenike, ali i za ostale putnike koji koriste ugovoreni prijevoz.

Komentari: