JU „II srednja škola“ Velika Kladuša od srijede, 29. aprila se može pohvaliti da je među zaista rijetkim školama u BiH koja posjeduje vlastiti plastenik za potrebe nastavnog procesa. Naime, u srijedu je svečano predat na upotrebu Edukacijsko – prezentacijski centar za plasteničku proizvodnju do čijeg je uspostavljanja došlo zahvaljujući ideji i projektu Udruženja plasteničke proizvodnje povrća i jagodičastog voća „Kladuša 2010“.

Novčana sredstva za realizaciju ovog projekta Udruženje „Kladuša 2010“ dobilo je od glavnog investitora, Općine Velika Kladuša i to iz grantovskih sredstava. Ukupno je u ugradnju plastenika utrošeno 4.300KM.

Plastenik je površine 100 m², a dosada su već u njemu zasijani paprika, paradajz, kupus, patlidžan i krastavac, što znači da bi uskoro učenici i nastavnici ove škole mogli uživati u prvim plodovima svog plastenika.

Direktor JU „II srednja škola“ Velika Kladuša Esad Eskić nije krio oduševljenje uspješnim okončanjem ovog projekta, od kojeg će kako je kazao, kako ova obrazovna ustanova tako i njeni učenici imati ubuduće veliku korist.

Tokom otvorenja ovog Centra naglašeno je kako od strane Udruženja „Kladuša 2010“, tako i od menadžementa Druge srednje škole, da ovo nije prvi projekat koji će sprovesti i da je u planu za naredni period realizacija novih projekata sa sličnim institucijama odnosno udruženjima.

Predstavnici Općinskog organa uprave Jasmin Šahinović i Senad Šehić, su u svom obraćanju naglasili da je ovo dobar primjer uspješne saradnje jednog udruženja iz Velike Kladuše sa obrazovnom institucijom i da u tom pravcu trebaju svoje planove i projeke usmjeriti i ostale nevladine organizacije i udruženja.

Nakon svečanog otvorenja centra direktor Eskić dodjelio je Zahvalnice zasluženim pojedincima i institucijama za realizaciju ovog projekta.

KOMENTARI:
Loading...