Ibrahim Kajtazović, ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi USK-a, dana 14.04.2015. godine, održao je sastanak sa članovima Udruženja distrofičara Cazin. Cilj sastanka jeste rješavanje problematike medicinske rehabilitacije i banjskog liječenja. Predstavnici Udruženja su prezentirali problematiku liječenja od progresivnih neuromišićnih oboljenja na našem kantonu, kao i svoje aktivnosti u zadnje dvije godine.

Drugi u nizu sastanak je završen zajedničkim zaključkom predstavnika Udruženja  i ministra da se serija sastanaka nastavlja i da se sljedeći sastanak u roku od mjesec dana održi sa upravom Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a.

Ovo cazinsko Udruženje pomaže osobama s tjelesnim invaliditetom, bez obzira na vrstu i uzrok nastanka tjelesnog invaliditeta, članovima njihovih porodica i staratelja. Bitno je naglasiti da je ova populacija nakon nekog vremena opet naišla na razumijevanje od strane nadležnih, pogotovo ministra zdravstva USK-a, gospodina Ibrahima Kajtazovića, u rješavanju problema iz domena zdravstvene zaštite koji je već duže vrijeme u stanju mirovanja.

KOMENTARI:
Loading...