Učenici 1C et (ekoloski tehnicari) SPŠ SANSUS FUTURUM su jučer sa svojim razrednikom prof. Edinom Imamović organizovali jednu humanitarnu akciju koja u sebi sadrži višestruke poruke.

Naime, jedna od učenica ovog odjeljenja je u prolazu čula jednog dječaka kako je tražio loptu od djece koja su se igrala na sportskom igralištu “greblje”. Dječaci koji su se igrali su ga ignorisali i dječak je na to rekao “Idem ja u džamiju da od dragog Boga tažim loptu” što je i učinio.

Tako “malo” dijete, ovim nam je pokazalo da se čovjek zapravo treba uzdati i osloniti na Allaha dž.s., a On će, na nama tajanstven i nepoznat način, pomoći svom robu.
Učenici su se svojim razrednikom dogovorili da organizuju humanitarnu akciju za tu porodicu koja živi u teškim životnim uslovima, te da dječaku poklone i loptu.
U akciji je prikupljeno 323,00 KM i prehrambenih namirnica koji su učenici donijeli od svojih kuća u vrijednosti od ca. 200 km, tako da se u ovoj akciji prikupilo ca. 520KM.  Kada su se sredstva prikupila, odlučeno je da se pomogne još jednoj porodici, tako da su napravljena dva prehrambena paketa u vrijednosti od 260KM.

Ovim primjerom su učenici ujedno i primjenili svoje naučeno gradivo iz islamske vjeronauke i pokazali da je čovjek zapravo vrijedan onoliko koliko je koristan drugim ljudima.
Ovo je jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija SPS SANUS FUTURUM.
Molimo dragog Allaha dz.s. da nagradi trud svih učesnika ove akcije i da svim muslimanima poveća nafaku te uputi na pravi put. Amin.

“Najbolji su oni od vas koji su najkorisniji drugim ljudima” (HADIS)

Reci: “Gospodar moj daje obilnu opskrbu onome kome hoće od robova Svojih, a kome hoće uskraćuje; što god vi udijelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje”.

(Kur’an, sura Sebe’, ajet 39.)

KOMENTARI:
Loading...